dinsdag 31 januari 2012

Muffins met walnoot, peer en kaneel

Sommige recepten hebben geen introductie nodig, alleen een 'thumbs up' richting de bron. Dankjewel Marjolein!


Voor 12 muffins (in een papiertje in een bakblik):
- 200gr zelfrijzend bakmeel
- 175 gram boter
- 175 gram suiker (bijvoorbeeld bruine en witte basterdsuiker, net wat je in huis hebt)
- 4 eieren
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 vanillestokje (of smokkel al eerder met een zakje vanillesuiker)


  1. Haal de boter uit de koelkast, snijd deze in blokjes en laat zacht worden. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Dan met de mixer boter en suiker goed mengen. Mix één voor één de eieren er doorheen.
  3. Meng het bakmeel er (eventueel door een fijne zeef) in delen doorheen, zorg dat het een goed glad mengsel wordt. Spatel de inhoud van een half vanillestokje (of suikerzakje) en de theelepel bakpoeder door het mengsel. Voeg nu eventueel je andere smaakmakers toe.
  4. Laat het deeg even staan. Snoep.
  5. Vul de muffinpapiertjes in de vorm tot iets boven het papier. Zet de muffins ongeveer 20 minuten in de oven.
  6. Laat de muffins uit de oven even in het blik, en laat ze daarna op keukenpapier afkoelen. Op een plek waar geen kat ze kan bereiken.

Variaties:
- 2 handen walnoten / 2 peren / 2 tl kaneel
- kokos / kardemom / kaneel
- speculaaskruiden
- (witte) chocolade

Geen opmerkingen:

Een reactie posten