Dit gerecht komt met een kookgarantie: als je dit recept hebt geprobeerd, zal je nooit meer uit pakjes koken. Gaat heen en verlies uzelve!
75 gram spaghetti en/of penne pp
klein handje porcini
300-400 gram kip, in blokjes
1-2 bakjes kastanjechampignons
3 tenen knoflook, geperst
2 dl witte wijn
5 dl kookroom (light)
100 gr. parmezaan
verse basilicum
groene salade
1. Zet water op voor de pasta (75 gram spaghetti of penne pp). Schep wat porcini (een bodempje) in een koffiekopje en schenk er wat heet water op, totdat ze net onder staan.
2. Snijd 400 gr kip in stukjes, bestrooi met wat peper.
3. Bak de kip goudbruin in wat olie, zet het vuur lager. Snijd in de tussentijd 1-2 bakjes kastanjechampignons in stukken (4-en, plakjes, wat je lekker vindt). Doe de pasta in de pan met kokend water, zet de tijd.
4. Voeg 3 tenen knoflook toe aan de kip, en de champignons en de uitgeknepen porcini (bewaar het weekvocht!!!). Bak even kort, maar laat de knoflook niet bruin worden (dan wordt hij bitter en dat proef je in dit gerecht erg).
6. Voeg direct daarna 2 dl droge witte wijn en het weekvocht van de paddestoelen toe, zet het vuur laag. Laat zachtjes pruttelen tot de wijn een beetje is ingekookt. Voeg dan 5 dl kookroom toe en laat wat inkoken. Rasp in de tussentijd een stuk parmezaan van 100 gram met de grove rasp.
7. Breng de saus op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel een beetje zout. Haal van het vuur af. Voeg 3/4 van de parmezaan aan de pan toe, roer goed door. Meng de gekookte pasta door de saus. Serveer met wat geraspte kaas en verse basilicum, en een simpele groene salade met een frisse dressing (bijvoorbeeld balsamicoazijn).
Vrij vertaald, uit: Jamie's Italië
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Oe lekker, die ga ik binnenkort eens uitproberen. Enne, pakjes zijn inderdaad uit den boze!!
BeantwoordenVerwijderen