zaterdag 7 april 2012

Vietnamese pindasaus

In Nederland staat pindasaus (of satésaus, tometo tomato) gelijk aan iets vagelijk Indonesisch wat je bij de nasi goreng serveert. Of misschien zelfs aan de smakeloze saus die je bij de snackbar bestelt. Ik vraag me altijd af wat de Chinezen die zulke sauzen serveren eigenlijk van de Nederlandse smaak vinden. Thuis eten ze ongetwijfeld heel anders? Op die vraag kom ik graag nog een keer terug.  Voor nu houd ik het graag bij een ontzettend lekker en makkelijk alternatief: Vietnamese lauwwarme pindasaus. Beloof me dat je een keer de moeite neemt om deze saus zelf in elkaar te zetten. Je BBQ en/of disgenoten zullen je dankbaar zijn!


1 tl gehakte knoflook
1 el pindakaas
1 el zoute sojasaus (liefst donkere, anders lichte)
1 tl bruine suiker of honing
1 mespuntje chilipoeder
¼ cup (scheutje) water of kokosmelk
Limoensap naar smaak

Doe alle ingrediënten in een klein steelpannetje en verwarm en mix gedurende 10 seconden.

Uit: kookcursus van de Red Bridge Cooking School, Hoi An, Vietnam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten