vrijdag 18 mei 2012

Oosterse wortelsoep


Heb je honger in iets gezonds, iets warms, iets troostvoedselig? Maar ligt er alleen een zak worteltjes in je koelkast? Die toch niet dezelfde smaak- en kauwsensatie geeft? Geen probleem, verander de zak rauwkost in een kwartiertje in een fluweelzachte en koningshuisgezinde soep.

- kippenbouillon
- geschrapte wortel(tjes)
- amandelmeel (om te binden)
facultatief:
- garam masala, gember, sojasaus, limoensap, mangochutney, sambal. Wat je maar in huis hebt. Voor de garnering: koriander.
  
1. Kook de worteltjes in een halve liter water (je kunt altijd water toevoegen) met een kippenbouillonblokje.
2. Rooster intussen 2 el amandelmeel in een droge koekenpan.
3. Pureer de worteltjes als ze zacht genoeg zijn.
4. Voeg het amandelmeel, 1/4 tl garam masala (of kerrie, als je dat lekker vindt), een tl gehakte gember (mag uit een potje), een scheutje zoute en/of zoete sojasaus, een scheutje limoensap (of yoghurt of room), en sambal en mangochutney naar smaak toe. Garneer met koriander, als je dat toevallig ook hebt.

Succes verzekerd! Zelfs als je vanwege de gekookte worteltjes geen hutspot lust (zoals ik).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten