dinsdag 3 september 2013

Penne met broccoli, rode peper, knoflook en ansjovis (2p)

 OK, deze pasta is zeker niet vega te noemen, met de ansjovis en Italiaanse kaas. Hij is wel erg de moeite waard, zeker met een koel glas witte wijn. 


  • 150-200 gr pasta (penne, mezzi rigatoni of iets dergelijks)
  • 400 gr. broccoli (in roosjes)
  • 1 rode peper (in stukjes, met of zonder zaadlijsten)
  • 3 el olijfolie
  • 2 tn knoflook (fijngesneden)
  • 4 ansjovisfilets in olie (in stukjes)
  • 50 gr pecorino of parmezaan (grof geraspt)
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook intussen de broccoli in 3 min beetgaar.
  2. Fruit de rode peper en knoflook 2 min zachtjes in wat olie in een hapjespan. Voeg de broccoli en ansjovis toe en bak nog 1 min.
  3. Meng de pasta en het broccolimengsel, en bestrooi met de kaas
Vrij (letterlijk) naar Allerhande 08/2013.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten