dinsdag 10 september 2013

Artisjoksalade (Insalata di carciofi) (bijgerecht voor 4p)

Less is more, zeggen ze in Italie. Nou ja, zoiets dan, en dan in het Italiaans. Dat geldt in ieder geval zeker voor deze salade.


  • 1 potje gemarineerde artisjokharten (of een blikje, net wat je kunt krijgen)
  • 1 el citroensap
  • 2 tl honing
  • 1 zak rucola
  • 100 gr Grana Padano, geraspt (of Parmezaan)
  1. Laat de artisjokharten uitlekken en bewaar de olie (als je artisjokharten uit blik hebt, mag je het vocht weggooien, gebruik dan extra vierge olie). Meng in een kom 2 el olie met het citroensap en de honing.
  2. Meng alle ingrediƫnten. Voila!
Vrij (letterlijk) naar Allerhande 08-2013.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten