dinsdag 10 september 2013

Rocky road cake met witte chocolade en cranberry's

Deze variatie op Nigella's Rocky Road cake lijkt wat voor pubermeisjes. Hij is namelijk wit met roze en behoorlijk zoet. Mijn meneer was dan ook sceptisch. Voor het proeven -- erna was hij verkocht.

  • 200 gr mini-marshmallows (of grote in stukjes geknipt)
    100 gr gedroogde cranberry's
  • 110 gr ongezouten macadamianoten / amandelen, grof gehakt
  • 60 gr ongezouten pistachenootjes
  • 35 gr gemalen kokos
  • 400 gr witte chocolade, in kleine brokjes

  1. Bekleed een bakvorm van 18 bij 25 cm met bakpapier, zodat er aan alle kanten wat overhangt.
  2. Verwarm een kom met de chocolade au-bain-marie (het water mag de kom niet raken) en laat de chocolade smelten. Meng de marshmallows, cranberries, noten en kokos in een schaal.
  3. Giet de chocolade over het  marshmallowmengsel en meng alles goed. Doe alles in de bakvorm en druk goed aan met een spatel. Laat minstens twee uur opstijven in de koelkast. Snijd daarna de rocky road met een warm mes in blokjes.
Vrij (letterlijk) naar http://yummyinmytummy.nl/zoet/chocola/rocky-road-cake-met-witte-chocola/
(via Emile & Kim, meester-RR-bakkers).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten