maandag 9 september 2013

Romig notentaartje met rabarberyoghurtvulling (6p)

Dit taartje lijkt lastiger dan hij is. Roze, zoet, fris, rabarberrig. Niets aan toe te voegen, bakken. Nu.


Voor het deeg:
  • 200 gr bloem
  • 100 gr blanke hazelnoten, fijngemalen
  • 100 gr suiker
  • 100 gr roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 eidooier
  • 40 ml melk
  • 1/4 tl zout
Voor de vulling:
  • 2 stengels rabarber, in stukken van 4 cm
  • 50 gr suiker
  • 300 ml dikke volle yoghurt
Bakgerei:
  • Keukenmachine
  • Deegroller
  • Huishoudfolie
  • 6 taartvormpjes van 8-10 cm, met uitneembare bodem
  1. Kneed van alle deegingrediĆ«nten een soepel deeg. Verpak in huishoudfolie en laat 30 min in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 185°C.
  2. Rol het deeg tussen 2 vellen folie uit tot een dikte van 1/2 cm. Bekleed de  bakvormen met het deeg. Leg op elke deegbodem bakpapier en vul de vormpjes met bonen of rijst. Bak 15-20 min in het midden van de oven.
  3. Verwijder de blindbakvulling uit de deegvormen uit de oven en bak deze in nog eens 5-10 min goudgeel en gaar. Laat afkoelen.
  4. Los in een steelpan in 75 ml water de 50 gr suiker op.
  5. Snijd de rabarber in de lengte in platte reepjes van 2 cm. Kook in 2 min beetgaar in de suikerstroop. Schep de helft van de rabarber uit de pan en laat de rest in nog eens 2-3 min stuk koken tot een dikke compote. Laat afkoelen. 
  6. Roer de compote door de yoghurt en  verdeel over de taartbodems. Garneer met de beetgare rabarber.
Bereiden 20 min / rusten en afkoelen 1 uur / oven 30 min

Vrij (letterlijk) uit Delicious april 2010.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten