Hoppa, en nog een recept met venkel. Die gekke knollen lenen zich goed voor mooie contrasten. Nom.
- 50 gr rozijnen
- 50 gr pijnboompitten
- 1 ui (gesnipperd)
- olijfolie extra vergine
- 1 mespuntje saffraan
- 5 ansjovisfilets
- 150-200 gr gerookte forel
- 150-200 gr spaghetti
- 10 walnoten
- 2 venkelknollen
- 1 sinaasappel
- versgemalen peper
Voor de pasta:
- Kook de spaghetti.
- Wel de rozijnen en pijnboompitten in warm water.
- Verhit wat olie, fruit de ui en voeg de saffraan, ansjovis, rozijnen en pijnboompitten toe.
- Snijd de forel in stukjes.
- Hak de walnoten.
- Halveer de venkel en snijd in flinterdunne reepjes. Strooi de walnoten er overheen.
- Besprenkel met het sap van een halve sinaasappel en wat olijfolie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten