maandag 9 september 2013

Siciliaanse spaghetti met venkelsalade (2p)

Hoppa, en nog een recept met venkel. Die gekke knollen lenen zich goed voor mooie contrasten. Nom.


  •  50 gr rozijnen
  • 50 gr pijnboompitten
  • 1 ui (gesnipperd)
  • olijfolie extra vergine
  • 1 mespuntje saffraan
  • 5 ansjovisfilets
  • 150-200 gr gerookte forel
  • 150-200 gr spaghetti
  • 10 walnoten
  • 2 venkelknollen
  • 1 sinaasappel
  • versgemalen peper
Voor de pasta:
  1. Kook de spaghetti.
  2. Wel de rozijnen en pijnboompitten in warm water.
  3. Verhit wat olie, fruit de ui en voeg de saffraan, ansjovis, rozijnen en pijnboompitten toe.
Voor de salade:
  1. Snijd de forel in stukjes.
  2. Hak de walnoten.
  3. Halveer de venkel en snijd in flinterdunne reepjes. Strooi de walnoten er overheen.
  4. Besprenkel met het sap van een halve sinaasappel en wat olijfolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten